Cele mai bune retele mobile din martie – iunie 2020 conform Open Signal

Cele mai bune retele mobile din martie – iunie 2020 conform Open Signal

Salut TPU! Care este cea mai buna retea mobila din Romania? Vodafone, Telekom, Orange sau DIGI (stiu ca DIGI sunt cei mai praf dar i-am pus si pe ei), eu sunt pe Telekom si imi cade semnalul in Craiov

în 26 Mai 2021 | Anonim explică:

Poate tu copil! Cum să o las moartă? Dacă o las moartă intra în stare de putrefacție. Mă bufnește râsul când văd oameni ca tine. Presimt că ești un adolescent care ți-a făcut mama abonament și nu a vrut să o coste prea mult. măcar eu am telefon cumpărat cu banul jos ( cash, din bani munciți de mine), nu fac contract la digi la cel mai ieftin abonament doar cât să mă laud că am smartphone. Peace.

Tipuri de rețele mobile și diferitele lor viteze - VidaBytes

Fiecare informație pe care o lansăm lumii prin dispozitivele noastre este susținută de o rețea de comunicații complexă. Dar aceste rețele și-au arătat diferențele de-a lungul timpului. Să știm aici diferitele tipuri de rețele mobile.

Tipuri de rețele mobile: Structura complicată a comunicațiilor noastre

Cunoștințe despre diferiți tipuri de rețele mobile nu este un lucru pe care utilizatorul obișnuit tinde să îl gândească prea mult. De obicei percepem viteza sau lentoarea comunicărilor cu o anumită fatalitate, ca și cum ar fi magie tehnologică.

Cu toate acestea, diversitatea rețelelor fără fir nu face parte doar din istoria noastră de comunicare din trecut, ci și din prezentul și viitorul nostru. Este extrem de util să cunoaștem nuanțele de bază ale structurii care susține informațiile noastre.

O rețea mobilă este o pânză de păianjen destul de complicată care include turnuri de comunicații, antene, nuclee de rețea și dispozitive pentru a genera trafic care generează un flux de date care ajunge să ajungă în dispozitivele noastre mobile.

O rețea este instalată pe o rețea de celule plasate pe o anumită zonă spațială, umplută cu stații de transmisie plasate într-un vortex sau în centrul celulelor. Acum, dincolo de această structură de bază, au existat diferite tipuri de rețele mobile. Îi vom întâlni aici.

Dacă aveți un interes special în istoria clasificării comunicațiilor, vă poate fi util să vizitați acest alt articol de pe site-ul nostru dedicat tipuri de internet. Urmăriți linkul!

2G

Cunoscută drept a doua generație de rețea după precara și limitată 1G, rețeaua 2G a fost primul sistem complet digital pentru dispozitive celulare capabile să efectueze apeluri și să trimită mesaje text.

În timp ce 2G este considerat o rețea crucială pentru consolidarea popularității telefoniei mobile, astăzi este considerat cel mai lent sistem dintre toate, funcțional doar pentru serviciile de mesagerie text. Numai pentru momentele în care nu este nevoie de nimic mai mult decât elementul de bază al comunicațiilor.

3G

Dacă sistemul 2G anterior a reușit să facă față cu 900 de biți pe secundă (și apoi sa extins în rețeaua de 2.5 și 2.75 la 144000 3 de biți pe secundă), 384000G, numit și UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) permite XNUMX de biți pe secundă. Acest lucru a revoluționat complet lucrurile: sistemul vă permite să vizionați videoclipuri și să efectuați apeluri video, să integrați rețelele sociale sau să asigurați compatibilitatea globală.

Deși această rețea are nevoie de mult mai multe antene pentru a-și menține gama stabilă pentru multe dispozitive dispersate, chiar și astăzi putem vedea utilizatorii folosind doar 2G pentru comunicațiile lor, datorită capacităților sale de economisire a energiei pentru baterie.

4G

După mai multe creșteri de viteză pentru tehnologia 3G (3.5 și 3.75), va sosi rețeaua 4G, numită și LTE (Long Term Evolution). Rețeaua a patra generație este în prezent cea mai răspândită la nivel general. Acest sistem a îmbunătățit foarte mult gama antenelor în ceea ce privește rețeaua 3G și tocmai cu această tehnologie rețeaua mobilă începe să aibă calitatea, viteza și stabilitatea rețelei de fibră optică, susținând servicii de streaming masive fără precedente, rețele sociale și imagini de înaltă definiție constante.

5G

În cele din urmă, a sosit a cincea generație de 5G. Această rețea, aterizată în ciudata realitate a anului 2020, înseamnă un salt tehnologic semnificativ, cu o viteză de cel puțin o sută de ori mai mare decât cea a rețelelor anterioare, o stabilitate mai mare și o capacitate imensă de a găzdui cel mai mare număr posibil de utilizatori.

5G, de asemenea, deschide cu siguranță ușa internetului lucrurilor: mașinile, casele, electrocasnicele și clădirile întregi pot ajunge să fie inteligente, fiind alimentate din rețea pentru confortul nostru.

Rețeaua 5G nu este doar o nouă colecție de antene, ci o schimbare de paradigmă care va afecta profund întreaga noastră ordine socială. Orașele inteligente, descărcările instantanee de date vaste și transportul robotizat ne vor împinge într-o nouă eră imprevizibilă.

În următorul videoclip puteți vedea un rezumat simplu al tuturor rețelelor mobile disponibile de-a lungul istoriei, împreună cu noile posibilități pe care rețeaua 5G le deschide. Până acum articolul nostru despre tipuri de rețele mobile. Pe curând.

Cele mai bune retele mobile din martie – iunie 2020 conform Open Signal

Cele mai bune retele mobile din martie – iunie 2020 conform Open Signal

Open Signal a lansat un raport privind cele mai bune retele mobile din Romania, raport realizat prin analiza datelor colectate in 90 de zile in perioada martie – iunie 2020.

Intrucat aceasta perioada analizata reprezinta si perioada starii de urgenta din Romania (din cauza pandemiei COVID-19), aceasta indica si modalitatea prin care s-a schimbat experienta mobila in Romania raportata la schimbarile consumului de date si a locatiilor in care s-a efectuat utilizarea retelelor.

Utilizatorii Orange, Vodafone si Telekom analizati de Open Signal au raportat scaderi usoare (cu 0.7, 0.3, respectiv 0.8 Mbps) in ceea ce priveste vitezele de descarcare pe perioada colectarii datelor comparativ cu ultimul raport prezentat in luna ianuarie a acestui an. In contrast, viteza medie de descarcare a utilizatorilor Digi Mobil a crescut de la 12.9 la 14.9 Mbps, o crestere de 2.1 Mbps. Viteza medie de descarcare a celor 4 operatori din Romania a fost de 14 Mbps.

In ceea ce priveste experienta vitezelor upload, operatorii Orange, Vodafone si Telekom sunt la egalitate, nereusind niciunul sa iasa in evidenta, pe ultimul loc fiind clasata reteaua Digi Mobil.

In privinta experientei video, Orange conduce clasamentul.

Cele mai bune retele mobile din martie – iunie 2020 conform Open Signal

Digi Mobil a fost declarat liderul incontestabil din punct de vedere al disponibilitatii retelei 4G obtinand o imbunatatire de 13.2 puncte, ceilalti operatori obtinand 5.2 puncte (Telekom), 4.4 puncte (Vodafone) si 2.3 puncte (Orange). Cat despre acoperirea retelelor mobile, Orange a iesit din nou lider, obtinand 6.9 puncte din 10, comparativ cu Vodafone (5.5), Telekom (5.5) si Digi (4.9).

Acestia sunt castigatorii raportului Open Signal Romania iunie 2020:

Experienta video: Orange;

Experienta jocuri: Telekom;

Experienta aplicatii voce: Telekom;

Viteza download: Orange;

Viteza upload: Egalitate Orange, Vodafone, Telekom;

Disponibilitate retea 4G: Digi;

Acoperire retea 4G: Orange;

In cadrul acestui raport a fost folosita o baza de date de clienti Open Signal in Romania numara 74.707 dispozitive care au ajutat la 133.831.407 masuratori in perioada 1 martie – 29 mai 2020.

In cadrul ultimului raport (ianuarie 2020), castigatorii au fost dupa cum urmeaza:

Experienta video: Orange;

Experienta aplicatii voce: Egalitate Vodafone, Telekom, Orange;

Viteza download: Orange;

Viteza upload: Egalitate Orange, Vodafone, Telekom;

Latenta: Orange;

Disponibilitate retea 4G: Orange;

Acoperire retea 4G: Orange;

Cele mai bune retele mobile din martie – iunie 2020 conform Open Signal

In cadrul raportului din ianuarie 2020 a fost folosita o baza de date de clienti Open Signal in Romania numara 121.888 dispozitive care au ajutat la 67.326.494 masuratori in perioada 1 septembrie – 29 noiembrie 2019.

Fiecare categorie a fost analizata dupa cum urmeaza:

Experienta video – reprezinta cuantificarea calitatii video pe mobil raportata de utilizatorii Open Signal in timpul streamingurilor; Pentru analizarea acestei categorii sunt masurate stream-urile utilizatorilor din punct de vedere al timpului de incarcare, intarzierile si rezolutia video pe retelele 3G si 4G ale operatorilor; Experienta video este calculata pe o scara de la 0 la 100 unde: sub 40 (slab), 40-55 (convenabil), 55-65 (bun), 65-76 (foarte bun), 75 – 100 (excelent);

Experienta jocuri – reprezinta experienta utilizatorilor Open Signal in cadrul jocurilor multiplayer online pe mobil; Calculata de la 0 la 100, analizeaza cum sunt afectati jucatorii multiplayer pe mobil de conditiile retelelor mobile precum latenta, pierderi de pachete, variatia intarzierii pachetelor receptionate pentru a stabili impactul jocurilor multiplayer online; Acestia sunt indicii acestei categorii: sub 40 (foarte slab), 40-65 (slab), 65-75 (convenabil), 75-85 (bun), 85 – 100 (excelent);

Experienta aplicatii voce – aceasta metrica reprezinta calitatea aplicatiilor de voce precum WhatsApp, Skype, Facebook Messenger, etc. folosind un model derivat din metodele ITU (International Telecommunication Union) pentru cuantificarea generala a calitatii aplicatiilor de voce utilizand o scara de la 0 la 100 dupa cum urmeaza: sub 45 (imposibil de comunicat), 45 – 60 (neinteligibil – aproape toti utilizatorii nemultumiti), 60 – 66 (foarte slab – majoritatea utilizatorilor nemultumiti), 66 – 74 (slab – multi utilizatori nemultumiti), 74 – 80 (acceptabil – utilizatori multumiti), 80 – 87 (bun – multi utilizatori multumiti), 87 – 95 (foarte bun – majoritatea utilizatorilor multumiti), 95 – 100 (excelent – majoritatea utilizatorilor foarte multumiti);

Viteza download – reprezinta viteza medie de descarcare pe retelele 3G si 4G ale operatorilor;

Viteza upload – reprezinta viteza medie de incarcare pe retelele 3G si 4G ale operatorilor;

Disponibilitatea retelei 4G – reprezinta raportul timpului in care utilizatorii au avut o conexiune 4G – aceasta metrica nu masoara in niciun fel acoperirea retelei;

Acoperirea retelei 4G – reprezinta acoperirea disponibila pentru fiecare operator care are retea mobila 4G; Masurata pe o scara de la 0 la 10, analizeaza locatiile in care utilizatorii au primit semnal 4G comparativ cu utilizatorii celorlalti operatori de telefonie mobila;

Voi ce parere aveti despre raportul emis de Open Signal privind functionarea retelelor mobile in perioada martie – mai 2020? Ce operatori ati testat pana in prezent si ce parere aveti despre operatorii respectivi?

LEAVE A REPLY