Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ookla Speedtest: "Vodafone România are cea mai rapidă reţea mobilă 4G, în 2017"

Vodafone România este cea mai rapidă reţea mobilă de generaţie 4G din ţară, potrivit testelor efectuate de utilizatorii din România pe conexiuni 4G, 4G+ şi 4.5G (LTE) în 2017 cu ajutorul Speedtest by Ookla, aplicaţie de testare şi analizare a vitezei de internet. Rezultatele a pes­te 1,15 milioane de teste efectuate de utilizatorii de comunicaţii mobile din România în perioada ianuarie-decembrie 2017 arată că reţeaua de generaţie 4G (LTE) a Vodafone România oferă cele mai mari viteze medii de descărcare (download) şi încărcare (upload) a datelor mobile, precum şi cea mai mică întârziere medie (latency) în transmiterea datelor mobile.

Datele colectate de către Ookla Speedtest Inteligence prin intermediul testelor efectuate de utilizatori cu ajutorul aplicaţiei Speedtest pentru verificarea performanţei conexiunilor de generaţie 4G (LTE) în perioada ianuarie-decembrie 2017 arată că Vodafone România are o valoare medie a vitezelor cu cel puţin 12% mai mare pentru încărcarea de date (upload) şi cu aproape 7% mai mare pentru descărcarea de date (download) în comparaţie cu orice alt operator de comunicaţii de date mobile din ţară.

Ookla este lider mondial în testarea performanţei conexiunilor de internet şi în diagnoza reţelei, la iniţiativa utilizatorilor. Cu peste zece milioane de teste efectuate în fiecare zi şi peste 20 de miliarde de teste înregistrate până în prezent, Speedtest oferă o imagine asupra performanţei şi accesibilităţii reţelelor de internet la nivel mondial.

Recent, reţeaua Vodafone România, Supernet 4.5G, a fost certificată drept cea mai performantă reţea mobilă din România pentru al patrulea an consecutiv, obţinând cel mai mare punctaj total pentru calitatea şi performanţa serviciilor sale de voce şi date mobile, în urma testării tuturor reţelelor mobile din Român­ia de către auditorul independent P3 communications, în noiembrie şi de­cembrie 2017. Totodată, operatorul a obţinut cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile şi oferă cea mai bună experienţă de navigare pe internet şi de utilizare YouTube în comparaţie cu ceilalţi operatori.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 31 decembrie 2017, Vodafone Group avea 529,1 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 19,3 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând India şi toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

Vrei să ai semnal mai bun la mobil? Asta e tot ce trebuie să faci și e simplu

Unul dintre multele lucruri pe care le-am învățat în ultimele luni (de pandemie), este că posibilitatea de a rămâne în contact cu familia, prietenii și colegii a devenit mai importantă ca niciodată. Dar nu toată lumea poate garanta un semnal telefonic excelent oriunde s-ar afla. Unele zone rurale au o acoperire mobilă redusă sau chiar inexistentă. Așadar, dacă vă aflați într-unul dintre acele locuri în care trebuie să alergați la etaj și să vă aplecați pe fereastră atunci când vă sună cineva, iată câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a combate recepția slabă a telefonului mobil.

Cum să măriți semnalul telefonului

Având în vedere că o mare parte din viața noastră de zi cu zi depinde de telefonul mobil, lucruri precum semnalul slab, apelurile pierdute sau viteza redusă a datelor pot avea un impact major. Din fericire, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți semnalul celular pentru apeluri clare și viteze rapide de date. Înainte de a face ceva atât de drastic ca și cum ați da o grămadă de bani pe un amplificator de semnal, încercați următoarele sfaturi.

Poziții diferite

O cauză a semnalului slab ar putea fi carcasa telefonului. Cu mult înainte de smartphone-uri, unele telefoane aveau o antenă externă, dar în prezent toate sunt interne.

Plasarea unei carcase pe telefon, în special una metalică, poate afecta serios eficiența antenelor dispozitivului, la fel cum poate afecta și ținerea greșită a telefonului, așa cum a afirmat Steve Job, după cum a afirmat celebru, atunci când utilizatorii de iPhone s-au plâns în timpul fiascoului „Antennagate”.

Afirmația lui Jobs are o parte de adevăr, dar, dacă doriți să vă optimizați șansele de a obține o recepție mai bună, trebuie să combinați mai mulți factori. Îndepărtarea temporară a carcasei telefonului, ținerea telefonului în așa fel încât să nu obstrucționați liniile antenei și chiar mersul în cea mai înaltă încăpere din casă, în același timp, dacă este posibil, cu fața spre cel mai apropiat turn de telefonie mobilă, pot îmbunătăți considerabil puterea semnalului.

Semnal mobil slab? Folosiți în schimb WiFi

Majoritatea gospodăriilor au o bandă largă suficient de rapidă pentru apeluri WiFi. Nu există nicio diferență între a efectua un apel pe Skype sau Whatsapp și ceea ce majoritatea operatorilor de telefonie mobilă numesc „apeluri WiFi”. Este pur și simplu un apel telefonic care folosește internetul în loc de rețeaua de telefonie mobilă.

Puteți verifica dacă furnizorul de telefonie mobilă oferă apeluri WiFi, dar este important ca și telefonul dvs. să fie compatibil. Dacă unul sau ambele se dovedesc a fi incompatibile, atunci este evident că trebuie să folosiți un client VoIP, cum ar fi Skype, care este disponibil pentru majoritatea telefoanelor și este complet gratuit, atâta timp cât apelați un alt utilizator Skype.

Trecerea la o altă rețea mobilă

Poate părea o măsură extremă, dar dacă aveți în mod constant un semnal de telefonie mobilă groaznic acasă, luați în considerare posibilitatea de a trece la un alt furnizor. Este surprinzător de ușor să schimbi, acum poți trimite un SMS pentru a schimba rețeaua, și este de asemenea ușor să îți păstrezi numărul existent. Pentru a afla dacă o altă rețea va oferi un semnal mobil mai bun, puteți utiliza verificatoarele de acoperire ale acestora. Fiecare dintre acestea vă va spune dacă semnalul va fi bun atât în exterior, cât și în interior, la un moment dat.

Asigurați-vă că telefonul este în stare de funcționare optimă

Actualizați-vă software-ul. Știți acele mesaje pe care le primiți uneori despre actualizarea software-ului operatorului? Aceste actualizări sunt cele care îi spun telefonului dvs. la ce turnuri să se conecteze. În mod ideal, ar trebui să actualizați întotdeauna, dar dacă nu ați făcut-o recent, atunci ar trebui să verificați acum dacă este necesar să o faceți. Urmați instrucțiunile aplicabile pentru telefonul dumneavoastră Android sau iPhone.

Dezactivați toate serviciile pe care nu le utilizați în prezent. Servicii precum WiFi, Bluetooth și Near-Field Communication (NFC) pot cauza uneori probleme, fie prin faptul că încearcă să vă trimită apelurile și datele prin intermediul unui alt serviciu, fie că permit altor dispozitive să utilizeze lățimea de bandă necesară pentru date rapide sau apeluri clare. Încercați să le dezactivați pe telefon și vedeți dacă semnalul se îmbunătățește.

Modificați setările pentru voce și date. Uneori, rețeaua 4G LTE pe care vă aflați este suprasolicitată și rețeaua 3G, deși tehnic mai lentă, este de fapt o opțiune mai bună. Dacă vă aflați în rețeaua 4G LTE, încercați să o dezactivați pe iPhone sau pe telefonul Android (dacă este compatibilă), care vă va comuta automat la rețeaua 3G.

Activați și dezactivați modul avion. Acest lucru vă va forța telefonul să se reconecteze la rețeaua celulară. Dacă vă aflați într-o zonă care ar trebui să aibă semnal bun, dar telefonul dvs. nu îl afișează, încercați să activați și să dezactivați modul avion pentru a forța telefonul să se reconecteze.

Resetați-vă setările de rețea

Aceasta este o ultimă soluție în cazul în care tot nu reușiți să vă conectați telefonul și alte telefoane de la același operator funcționează în locația dvs. Iată instrucțiunile pentru telefoanele Android și iPhone.

Re-selectați manual operatorul de rețea. Aceasta funcționează doar pentru telefoanele Android. Accesați „Settings > Find Mobile Networks > Network operators” (Setări > Găsiți rețele mobile > Operatori de rețea). Se va re-scana pentru toate rețelele disponibile în zona dvs. Consultați acest videoclip pentru a vedea cum se face.

Faceți să vă verificați dacă telefonul este deteriorat. Dacă vă aflați într-o locație în care alte persoane cu telefoane ale operatorului dvs. au servicii bune, dar dvs. nu, atunci acesta ar putea fi un semn că telefonul dvs. sau, mai exact, antena internă, a fost deteriorată. Cel mai bine ar fi să îl aduceți la magazinul de unde ați cumpărat inițial telefonul și să le cereți să efectueze o analiză pentru a vedea dacă telefonul funcționează așa cum ar trebui. Dacă nu, atunci ar putea fi timpul pentru un telefon nou.

Schimbați-vă locația

Mutați-vă la un etaj mai sus (sau la mai multe etaje). Semnalul tinde să fie mai bun la etajele mai înalte, deoarece aveți posibilitatea de a elimina obstacolele mai aproape de nivelul solului. Dacă vă aflați într-un subsol, mutarea la parter poate fi de mare ajutor.

Mutați-vă mai aproape de o fereastră. Semnalul celular pătrunde mai ușor într-o clădire atunci când nu este blocat de materialele de construcție, cum ar fi cărămida, blocul, sidingul sau tabla din care este făcută clădirea, astfel încât ferestrele sunt, de obicei, zone în care veți primi un semnal mai puternic decât în spatele unui perete solid.

Aflați unde se află cel mai apropiat turn de telefonie mobilă. Introduceți orașul sau codul poștal în Cell Reception (Recepție celulară) sau Open Signal (Semnal deschis) pentru a vedea o hartă a turnurilor locale, apoi încercați fie să vă localizați pe aceeași parte a clădirii, fie să vă schimbați complet locația.

Îmbunătățiți-vă împrejurimile

Reorganizează-ți spațiul. Anumite obiecte din casa sau biroul dumneavoastră tind să blocheze semnalul, cum ar fi dulapurile de arhivare metalice, frigiderele, cascadele decorative și mobilierul solid. Reorganizarea acestor obiecte astfel încât să nu se afle între dvs. și semnalul celular exterior vă poate ajuta.

Îndepărtați copacii și arbuștii. Copacii, tufișurile și orice alt lucru viu este alcătuit din apă, care blochează semnalul celular în diferite grade. Dacă este posibil, tăiați ramurile inutile, îndepărtați tufișurile prea înalte sau tăiați copaci întregi pentru a crea un mediu mai deschis.

Folosiți materiale de construcție diferite. Data viitoare când vă decideți asupra unui proiect de îmbunătățire a locuinței, luați în considerare posibilitatea de a cerceta modul în care materialul respectiv ar putea afecta semnalul. Acoperișurile metalice, pereții din cărămidă și materialele de construcție eficiente din punct de vedere energetic blochează semnalul mai mult decât materialele alternative.

Deschideți fereastra. Dacă ferestrele dvs. au un strat de acoperire eficient din punct de vedere energetic aplicat pe ele, atunci, din păcate, acesta blochează și semnalul celular, astfel încât deschiderea ferestrei poate permite semnalului celular să pătrundă în încăpere.

Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Datele celulare, datele mobile, oricum doriți să le numiți, sunt unul dintre acele lucruri care devin o necesitate de viață numai după ce ați achiziționat primul dvs. smartphone. Abia atunci când pierdeți conectivitatea, vă dați seama că nu știți cum să ajungeți oriunde fără Google Maps, nu aveți nimic de citit fără Flipboard și nu știți cum să comunicați cu oamenii prin orice alt mijloc decât WhatsApp.

Când datele mobile încetează să mai funcționeze pe Android, cu alte cuvinte, acestea sunt devastatoare. Iată câteva sfaturi despre cum să o recuperați.

Datele nu funcționează pe Android 10

Dacă ați trecut recent la cea mai recentă versiune de Android (Android 10 în momentul scrierii), este posibil să fi fost un eroare rezultat din actualizare. Această eroare face ca pagina de configurare a e-sim-ului să nu funcționeze așa cum ar trebui și nu va ajuta la modificarea setărilor APN.

De obicei, această problemă apare din apăsarea noii pictograme „+” care apare lângă „Rețea mobilă” pe ecranul „Rețea și internet”, care vă deconectează în mod eronat de conexiunea dvs. de date.

Pentru a remedia acest lucru, accesați Setările Android, apoi tastați „operator” în caseta de căutare din partea de sus. Accesați setările operatorului dvs., apoi sub opțiunea „Operator”, selectați rețeaua (poate fi setată la „nul” în mod implicit) pentru ca datele dvs. să funcționeze din nou.

Resetați APN-urile

Numele punctelor de acces (APN) sunt mijloacele prin care furnizorul dvs. de rețea mobilă vă conectează telefonul la internetul mobil. Îți configurează telefonul cu toate setările esențiale, cum ar fi adresele IP și gateway-urile pentru (sperăm) să te conectezi. Cu toate acestea, acest proces poate merge uneori greșit și poate necesita o resetare. Următorul arată cum să o faceți.

1. Accesați „Setări -> Rețea și internet -> Rețea mobilă -> Avansat -> Nume punct de acces

3. Ar trebui să vedeți o listă de APN-uri (potențial cu o singură rețea pe ele). Atingeți pictograma meniu din partea dreaptă sus, apoi „Resetați la valorile implicite”.

Setați protocolul APN la iPv4 / IPv6

Această opțiune nu există în setările APN ale tuturor telefoanelor, dar unele dispozitive (cum ar fi OnePlus 3) vă oferă opțiunea de a lăsa gol câmpul Protocol APN. Dacă acesta este cazul în setările APN ale rețelei dvs., asigurați-vă că scrie în schimb IPv4 / IPv6. La fel, cu alte dispozitive, asigurați-vă că scrie acest lucru, mai degrabă decât unul dintre cele două.

Introduceți manual setările APN

Este o întâmplare tristă, dar nu neobișnuită, ca setările APN să iasă din lovitură după o actualizare a software-ului Android și, dacă o resetare standard nu rezolvă problema, poate fi necesar să introduceți manual adresa APN.

1. Accesați lista APN utilizând metoda din sfatul anterior, apoi atingeți pictograma „+” din colțul din dreapta sus.

3. Introduceți toate detaliile APN pentru rețeaua dvs., pe care ar trebui să le puteți găsi pe site-ul oficial al operatorului. Sau puteți verifica acest lucru lista setărilor APN pentru operatorii din SUA sau acesta pentru setările APN din Marea Britanie.

4. Salvați noile setări APN, apoi selectați-le din lista APN de pe dispozitiv.

Ștergeți memoria cache a telefonului din recuperare

Pe telefonul dvs., există o parte echitabilă din memoria dispozitivului dvs. dedicată cache-ului – unde datele pentru diferite aplicații și procese sunt stocate „pe backburner”, activându-se automat, astfel încât aceste aplicații și procese să pornească mai rapid pe dispozitivul dvs.

Dar uneori, așa cum au raportat anumiți utilizatori Galaxy S10 și alți utilizatori de Android, pot apărea erori în cache care determină procesele cruciale – în acest caz conexiunea dvs. de date – să nu mai funcționeze. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să ștergeți partiția cache a sistemului, care este accesată de pe ecranul de recuperare al telefonului dvs. (XDA Developers are o listă la îndemână de cum să porniți la recuperare de pe diferite dispozitive Android).

După ce vă aflați în recuperare, utilizați butoanele de volum de pe telefon pentru a selecta „ștergeți partiția cache” sau „ștergeți cache”, apoi selectați opțiunea folosind butonul de pornire.

Procesul ar trebui să dureze doar câteva secunde. După ce ați terminat, reporniți telefonul.

Resetați conexiunea la rețea a telefonului

O soluție simplă și puternică pentru datele care nu funcționează pe dispozitivul dvs. Android este introducerea unui SCRTN (Cod special pentru resetarea rețelei). Rețineți că această remediere va funcționa numai pentru telefoanele care utilizează rețele CDMA. În SUA începând cu 2019, aceste rețele sunt Sprint, Verizon și US Cellular.

Presupunând că sunteți cu o rețea CDMA, accesați tastatura telefonică și introduceți următorul cod, în funcție de dispozitiv:

Google Pixel, Moto G4 : * # * # 72786 # * # *

: * # * # 72786 # * # * Nexus 5, Nexus 6, Moto G5 : # * # * 72786 # * # *

: # * # * 72786 # * # * Alte telefoane Android: ## 72786 #

Rețineți că operatorii de telefonie încearcă încet să elimine treptat rețelele CDMA, în timp ce încearcă să se deplaseze în întregime către standardul LTE mai rapid și mai recent, deci este posibil ca această soluție să nu existe mult mai mult timp.

Activați modul de rețea corect

Începând cu cea mai simplă soluție, este posibil ca în timpul unei actualizări, sau pur și simplu în setările implicite ale telefonului, modul de rețea (3G, 4G etc.) al telefonului dvs. să fie setat la unul care nu oferă o acoperire optimă.

De exemplu, dacă aveți un telefon 4G, trebuie să vă asigurați întotdeauna că 4G este selectat în modurile de rețea pentru a prinde acele raze dulci 4G. Sau dacă telefonul dvs. nu este 4G, dar rulați pe un sistem de operare care îl prezintă ca mod de rețea (de rootare, de exemplu), este posibil ca telefonul dvs. să încerce să se conecteze la semnale 4G de care nu este capabil.

Schimbarea este simplă. Accesați „Setări -> Date mobile -> Mod rețea”, apoi treceți la cel care se potrivește cel mai bine telefonului dvs. Deoarece telefonul meu este 4G, mă duc la 2G / 3G / 4G Auto, astfel încât să încerce întotdeauna să se conecteze la cel mai bun semnal disponibil.

Scoateți și reintroduceți cartela SIM

Unii vor bate joc de sugestii cum ar fi „reporniți telefonul” și „eliminați și reintroduceți cartela SIM”, dar acestea ar trebui să fie întotdeauna primul port de apel atunci când încercați să remediați problemele de date mobile. O altă opțiune este să vă testați telefonul cu o altă cartelă SIM pentru a vedea dacă problema își are originea în telefon sau pe card.

Există, de asemenea, un mic truc suplimentar pentru a reporni telefonul, care ar putea ajuta:

Înainte de repornire, activați modul avion

Așteptați 30 de secunde, apoi dezactivați modul Avion

Dacă încă nu aveți date, reporniți modul avion, opriți telefonul, așteptați un minut, reporniți telefonul, opriți modul avion, așteptați treizeci de secunde, apoi activați datele mobile.

Dacă acest lucru nu reușește, încercați următoarele remedieri.

Aveți o limită de date mobile?

Fiecare telefon Android vă permite să setați propriile limite de date mobile și avertismente pentru momentul în care sunteți pe punctul de a vă atinge limita. Acestea nu sunt de obicei activate în mod prestabilit, dar poate că ați stabilit o limită anterior, ați actualizat tariful și ați uitat să vă actualizați limita de date mobile în consecință. Pentru a verifica acest lucru:

1. Accesați „Setări -> Date mobile / Utilizare date” (în funcție de dispozitiv).

2. Veți vedea un grafic care vă arată utilizarea datelor împreună cu o mulțime de setări. Asigurați-vă că limitele de date din grafic corespund cu ceea ce permite rețeaua dvs., glisând limita în sus sau în jos în grafic.

3. Ca alternativă, puteți dezactiva toate limitele de date debifând caseta „Limitați utilizarea datelor mobile”.

Iată – cheia pentru a vă readuce online chiar atunci când ați crezut că va trebui să începeți să apelați la hărți de hârtie și la poștă pentru a comunica cu oamenii.

Acum, că aveți date care funcționează din nou, de ce să nu vă bucurați de ele jucând cele mai recente jocuri mobile care au apărut. Sau profitați de acesta pentru a descărca o grămadă de aplicații care vă vor permite să descărcați muzică gratuit.

LEAVE A REPLY