Comunicare sincronă: caracteristici și exemple

Comunicare sincronă: caracteristici și exemple

Sistem de comunicare moto, casca Bluetooth Wireless moto / Schi pentru apeluri telefonice

Review cumparator eMAG

Am utilizat produsul pentru scurt timp si concluzia e ca e un inlocuitor al castii bluetooth care se purta la un moment dat pe ureche.

Pro:

- bateria tine destul de mult

- se poate fixa cu velcro sau cu sistemul de prindere din plastic

- are doar 4 butoane relativ usor accesibile

- carcasa e invelita in cauciuc si e rezistenta la ploaie

- se poate conecta cu telefonul sau mp3 player-ul atat prin bluetooth cat si pe fir

- are noise canceling destul de bun

Contra:

- pentru un sistem de comunicatie dedicat motociclistilor, are doar functia de telefon si muzica stereo, fara posibilitatea de conectare cu casca altui motociclist sau a pasagerului

- castile din pachet sunt destul de slabe calitativ si cam groase, astfel incat pot produce disconfort prin preaiunea adusa pe urechi (depinde aici ce fel de casca utilizezi)

- mufa de alimentare si conectare a sistemului de casca-microfon este unul mai ciudat, un mini-USB cu 4 pini, cum era folosit la aparatele foto mai vechi, deci nu iti poti conecta alte casti la el si nici nu poti utiliza cablul telefonului sa il incarci (cum poti face la alte modele/dispozitive)

- la viteza mai mare de 50km/h, devine destul de dificil sa mai auzi in casca, oricat de tare e dat volumul

Cu toate ca am avut toate aceste neajunsuri, vanzatorul mi-a oferit cu amabilitate posibilitatea de inlocuire a acestora cu modelul care se poate utiliza ai pentru comunicare intre motociclist si pasager.

Opera Națională București

Pentru informații telefonice legate de evenimentele Operei Naționale Bucureşti şi disponibilitatea biletelor:

• luni-vineri, între orele 8:00 – 19:00, numărul de telefon: +4021.314.69.80 (Centrala ONB)

• luni-vineri, între orele 9:00 – 17:00, numerele de telefon: +40757.030.555, +40743.295.030 (Biroul Bilete Online – Organizare Spectacole), +4021.310.26.61 și +4021.314.69.80 – interior 2188 sau 2124

• sâmbătă-duminică, între orele 9:00 – 17:00, număr de telefon: +40743.069.630 (Casa de Bilete)

Pentru asistență telefonică legată de biletele achiziționate online: luni-vineri, între orele 9:00-17:00, număr de telefon +40757.030.555, email:

Pentru informații telefonice privind achiziționarea de bilete pentru grupuri de elevi sau studenți:luni-vineri, între orele 9:00-17:00, număr de telefon: +40743.295.030, email: persoana de contact: Maria Tobă (Biroul Bilete Online – Organizare Spectacole).

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de locuri la spectacole, în limita disponibilității, doar în baza legitimației autorizate și a rezervării locului la Casa de Bilete. Pentru rezervări este necesară prezența fizică a titularului de legitimație la Casa de Bilete în fiecare zi de luni pentru spectacolele din săptămâna curentă.

Responsabil protecția datelor cu caracter personal: luni-vineri, între orele 9:00-17:00, număr de telefon: +40757 030 555, e-mail: persoana de contact: Măriuca Nedelcu.

Direcția Generală

Tel. 021. 310. 60. 06

Fax: 021. 315. 78. 49

E-mail:

Centrala telefonică

tel: +4021.314.69.80

Direcția Organizare Spectacole (Marketing, PR și Bilete Online)

E-mail:

tel: +4021.314.69.80 int. 2126

Relații cu presa

Raluca Bădoiu – șef Birou PR

tel: +4021.314.69.80 int. 2126

Comunicare sincronă: caracteristici și exemple

Comunicare sincronă: caracteristici și exemple

Comunicare sincronă: caracteristici și exemple - Ştiinţă

Conţinut:

comunicare sincronă Este procesul prin care doi sau mai mulți subiecți împărtășesc un discurs, printr-un mediu, în timp real. În acest concept, factorul care determină dacă comunicarea este sincronă sau asincronă este timpul. Cele mai clare exemple ale acestei comunicări sunt cele care implică mai mulți oameni în același loc.

Conversația cu cuplul, interacțiunea cu un profesor sau o conversație plăcută cu un prieten fac parte, de asemenea, din exemplele de comunicare sincronă. Chiar și atunci când mai mulți oameni se ceartă cu ascultare cu argumente reciproce, ne găsim în fața unei comunicări sincrone.

caracteristici

Principala caracteristică a comunicării sincrone este răspunsul interlocutorului, care se întâmplă în timp real.

Pentru o lungă perioadă de timp acest tip de răspuns - și, prin urmare, comunicarea sincronă - s-a întâmplat numai atunci când cei implicați se aflau în același loc, dar comunicarea a suferit evoluții enorme datorită evoluției tehnologice.

Acest lucru nu este nou. De secole, dezvoltarea tehnologică a influențat modul de informare, contactare și interacțiune. De exemplu, hârtia și telefonul ne-au afectat comunicarea interpersonală, permițându-ne să contactăm, chiar și atunci când ne aflam în locuri diferite.

Hârtia, suportul material al mesajului, devine o scrisoare. Scrisoarea merge dintr-un loc în altul: limitarea impusă de distanță este depășită. Cu toate acestea, nu poate evita separarea temporală între cine emite mesajul și cine îl primește.

În acest caz, contactul se îndepărtează în timp și spațiu. Interacțiunea nu este directă, bariera spațială face comunicarea asincronă.

Comunicare telefonică

În cazul conversației telefonice, chiar și atunci când există o separare fizică, există simultaneitatea contactului. Interacțiunea este directă, imediată. Apare în timp real și, prin urmare, este sincron.

Spațiu virtual

Conversația, participarea la forumuri sau jocul online în spațiul virtual sunt, de asemenea, expresii ale comunicării sincrone.

De fapt, la acest tip de interacțiune se referă în cea mai mare parte expresia comunicare sincronă. Acesta constă în contactul simultan între oameni prin intermediul internetului de la diferite dispozitive, precum computere, telefoane mobile și tablete, printre altele.

Modalități

Camere de chat

Chaturile sunt un spațiu virtual de întâlnire. Menținerea unei întâlniri de grup online, de pe computer, mobil sau alt dispozitiv, este o activitate din ce în ce mai frecventă. Această modalitate se extinde de la sfârșitul anilor optzeci.

Camerele de chat sunt un loc popular de întâlnire. Sunt de ordin tematic sau general și pot fi deschise sau restricționate; acestea din urmă necesită autorizație de participare. Unii au moderatori, iar alții nu. În prezent, chat-urile acceptă schimbul de texte, voce, date, imagini și videoclipuri.

Mesagerie instanta

Mesageria instant, bazată pe schimbul direct prin voce sau text, este o altă formă de comunicare sincronă. Pentru a utiliza această resursă este necesar să instalați un program și comunicarea este posibilă numai între persoanele care utilizează același program. Aceasta este una dintre cele mai populare forme de comunicare.

Dezvoltarea sa a făcut posibil ca, pe lângă texte, să fie folosite mesaje vocale. Una dintre caracteristici este că mesajele schimbate pot fi salvate. Pe lângă mesajul vocal sau text, puteți trimite și primi fotografii, videoclipuri, audio și linkuri.

Avantaj

- Este independent de loc. Aceasta implică posibilitatea de a comunica cu oricine din orice parte a lumii atunci când este dorit sau necesar.

- Permite schimbul direct de informații în timp real.

- În general, este posibil să țineți o evidență a interacțiunilor susținute.

- Este un spațiu pentru colectarea și prelucrarea informațiilor de interes în timp util.

- Permite obținerea și protejarea materialelor precum videoclipuri, fotografii și documente.

- Poate emula o situație de sarcină comună, în ciuda separării fizice.

Dezavantaje

- Într-o situație de grup, nu este întotdeauna posibil să țineți pasul cu interacțiunile care apar.

- Dacă nu sunt stabilite reguli clare, schimburile în situații de grup pot fi confuze.

- Pot duce la saturația echipamentelor.

- Nu este întotdeauna posibil să fii la curent cu progresele tehnologice.

- Pot crea dependență.

Exemple

În sfera personală

Comunicarea sincronă servește pentru a găsi rapid familia, prietenii sau alte persoane cu care împărtășim interese.

În scena Laboral

În organizații, în general prin Intranet, chat-urile sunt utilizate pentru diseminarea liniilor directoare, actualizarea informațiilor și discutarea sau acordul asupra deciziilor.

În spațiul de afaceri, schimbul online este, de asemenea, aplicat pentru a oferi clienți sfaturi, asistență sau informații directe.

De asemenea, acest instrument este aplicat pentru a întreba despre caracteristicile, interesele și nevoile clienților. Informațiile astfel obținute hrănesc luarea deciziilor în termeni de marketing și proiecție a imaginii instituționale.

În procesul educațional

Incorporarea mass-media și a tehnologiilor de comunicare este o practică obișnuită în domeniul educației, atât în ​​domeniul formal, cât și în cel informal. Un impact concret al unei astfel de practici a fost dezvoltarea educației la distanță.

Aceasta constă în realizarea procesului educațional fără a necesita o prezență permanentă în clasă. Acest lucru a făcut posibilă depășirea limitărilor în termeni de factori precum timpul, distanța și disponibilitatea cadrelor didactice.

Interacțiunea în timp real este una dintre caracteristicile sale. O astfel de interacțiune cuprinde atât contactul profesor-elev, cât și relația dintre elevii înșiși. La fel, mesageria instantanee promovează schimbul și feedback-ul între participanți și între ei și profesori.

Contactul live este garantat în orice moment. La fel, în domeniul formal există o gamă largă de studii care duc la un grad, articulate și promovate prin rețea. Multe dintre aceste oferte oferă acompaniament personalizat online.

Progresul tehnologic are potențialul de a transforma modul în care ne raportăm la mediul nostru și în modul în care concepem și gestionăm realitatea noastră. Odată cu acest progres, am depășit unele limitări și probabil am creat noi cerințe și dependențe de procesul social central: comunicarea.

Referințe

LEAVE A REPLY