Cele mai bune telefoane 5G din România

Cele mai bune telefoane 5G din România

Abonează-te la canalul meu dacă te-a ajutat conținutul de pe blog. Iată Link aici

Am testat, în ultima perioadă, câteva modele de telefoane high end, să zicem. Este vorba despre telefoane compatibile cu 5G.

Momentan, 5G-ul este un compromis, asta pentru că deși tehnologia a avansat noi nu avem licențe pentru 5G, așadar mulți folosesc o parte din 4G.

Probabil cât de curând se vor rezolva și treburile astea, dar momentan nu merită să avem criteriu principal telefon 5G. Mai ales, când vorbim de criză și de tot ceea ce se întâmplă pe afară.

Telefoane 5G în România

M-am gândit să fac o listă cu telefoanele testate ce au 5G. Practic, vom putea merge pe firul celor high end și anume Snapdragon 888. Acesta are modem inclus cu 5G, iar telefoanele beneficiază, implicit, de noua tehnologie.

Ce frecvențe trebuie să folosim pe 5G?

Momentan, este o diferență între ceea ce este în America și ce avem noi, din punctul de vedere al 5G-ului. De aceea, cred că nu este o idee bună să vă luați, de exemplu, cel mai nou iPhone.

Cum spuneam mai sus, nu avem licențe prin Europa, însă se discută despre folosirea frecvențelor:

700 MHz

3400 – 3800 MHz

26 GHz

Cel mai bine ar fi să vă uitați pe site-ul producătorului, dacă vreți un terminal anume, în funcție de frecvență. Oricum, momentan, lucrurile nu sunt foarte transparente.

Oneplus 9 Pro

Avem și noul Oneplus, pe care l-am testat recent. Este un telefon incredibil, cu viteză foarte bună. La momentul testării, însă, n-a fost OK pe 5G, dar au promis faptul că vor reveni cu update-uri de firmware, ce vor rezolva problemele.

Review-ul complet este aici.

Samsung Galaxy Fold 3

Era imposibil să nu fie și cel mai bun telefon al anului pe listă. L-am testat de curând și chiar dacă este foarte scump, cred că este cel mai bun telefon.

Puteți vedea review-ul aici.

Samsung S21

Samsung este unul dintre pionerii tehnologiei, așadar modelele lor au fost întotdeauna OK integrate la rețelele de la noi. Așadar, S21 trebuie luat în calcul dacă doriți un terminal 5G.

Samsung S21 Plus

Cel mai nou telefon testat de mine în Grecia este Samsung S21 Plus. Mi-a plăcut că m-am conectat foarte bine atât în Roma, cât și în Zakynthos pe 5G. Toate detaliile sunt aici.

Samsung S21 Ultra

Am testat modelul cu Exynos al lor, ce are 5G.

Samsung Note 20 Ultra 5G

Samsung a lansat anul acesta cel de-al 2 lea flagship compatibil cu 5G. Este vorba despre Note 20 Ultra.

Aveți ceva teste cu telefonul, pe DigiMobil, aici.

Samsung S20 Ultra 5G

Primul telefon 5G testat de mine este Samsung Galaxy S20 Ultra. Este un telefon extraordinar de rapid, dar nu putem să vorbim nimic despre viteză pentru că Orange nu avea acoperire în Ploiești la momentul testării, iar Digi pur și simplu nu a funcționat, deși ei spuneau că au acoperire în centrul orașului.

Prețul telefonul este nejustificat de mare, așadar nu aș zice deloc că merită să te îndrepți spre așa ceva.

E disponibil aici.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition

E ceva mai slab decât cele de mai sus, dar are procesor Snapdragon și nu se încălzește atât de tare, inclusiv pe 5G.

Sigur, prețul acestuia înseamnă reduceri de costuri la calitatea materialelor, nu are cea mai bună cameră foto.

Huawei P40 Pro 5G

S-a tot discutat despre Huawei și despre faptul că n-au reprezentanță în România. Degeaba ai hardware dacă nu ai software.

O să încerc să actualizez pe cât se poate de mult articolul cu telefoane bune ce au 5G. Probabil că în anii ce urmează 5G-ul o să fie la tot pasul.

Oppo Reno 3 Pro 5G

Pot doar să-l menționez că există. Totuși, nu pot spune că este cel mai ok pentru rețelele de la noi, dat fiind faptul că nu este o discuție deschisă între operatori și producători, așadar nu avem pretenția ca telefonul să se descurce ok în România, pe rețeaua 5G.

LG Velvet

Nu este telefonul pe care mi l-aș dori, dar este unul compatibil 5G. Are o cameră net superioară OPPO-ului și un sunet mult mai bun, dar cu siguranță este mai ok OPPO pe partea de optimizare a android-ului.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Inclusiv Xiaomi a pus module pentru 5G pentru telefoanele lor. De data asta vorbim de varianta Lite a telefonului, cea pentru oamenii care vor telefoane de buget.

Xiaomi Mi 11 5G

Am testat și un model ceva mai bun de la Xiaomi. Nu am obținut maximul de viteză, dar arată foarte bine.

Sony Xperia 5 II

Este unul dintre cele mai interesante telefoane pe care le-am văzut până acum. Nici pe 5G nu a fost rău deloc.

LEAVE A REPLY