Cel mai bun operator de telefonie mobilă în 2021?

Cel mai bun operator de telefonie mobilă în 2021?

Orange România este reţeaua mobilă cu cea mai extinsă acoperire din ţară, conform Ookla; Vodafone pică pe locul 3 după Digi la categoria 4G

Orange România a fost distinsă de către o autoritate în domeniul testelor de reţea, Ookla (creatorul SpeedTest) cu titlul de "reţeaua mobilă cea mai extinsă acoperire din ţară". Orange primeşte aceasta certificare pentru al doilea an la rând, după ce Ookla îi oferise încă una pentru cele mai bune viteze pe piaţa locală.

Noua certificare vine în urma rezultatelor SpeedTest Intelligence by Ookla, obţinute prin măsurători realizate de utilizatori romani de Android ai aplicaţiei SpeedTest. Au fost colectate datele pentru prima jumătate a anului 2019 şi analizat feedback-ul la nivel de operatori telecom din România. În testele de acoperire mobilă, Orange România a obţinut un scor de 668 de puncte, cu 24% mai mare decât operatorul clasat pe locul 2.

Pentru a calcula acest scor sunt luate în calcul gradul de disponibilitate al semnalului mobil, dar şi al reţelei 4G pe care clienţii le-au avut în zonele în care au avut loc măsurătorile. E vorba aici de un sistem complex de măsurare, care acoperă 410.116 locaţii din ţară, pentru toţi cei 4 operatori de la noi. În total au fost analizate 120.807.087 date preluate prin aplicaţia SpeedTest, de la 94.935 terminale mobile.

Mi se pare interesant că la testul de disponibilitate 4G Digi Mobil este peste Vodafone, care a picat pe locul 3. Vodafone e totuşi peste Digi la acoperirea generală, dar cu puţin.

Orange a mai primit şi de la auditorul independent Systemics PAB certificarea de "Cea mai bună reţea din România" pentru a patra oară consecutiv. Între timp operatorul a prezentat la UNTOLD primele teste 5G locale, cu rezultate ce au sărit de 1 Gbps, dar şi extinderea soluţiei eSIM pentru a acoperi multiple terminale.

Ghid de utilizare Nokia T20

Notă: Este posibil ca utilizarea rețelelor Wi-Fi să fie restricționată în unele țări. De exemplu, în UE folosirea rețelei Wi-Fi de 5150-5350 MHz este permisă numai în interior, iar în S.U.A. și Canada, folosirea rețelei Wi-Fi de 5,15-5,25 GHz este permisă numai în interior. Pentru informații suplimentare, contactați autoritățile locale.

Pentru informații suplimentare, contactați furnizorul de servicii de rețea.

Cel mai bun operator de telefonie mobilă în 2021?

Avem 4 jucători pe piața de telefonie mobilă, fiecare cu o abordare personalizată legată de oferte, segmente de piață etc. Nu am idee cât vom mai avea 4 operatori, aș face pariu că numărul lor se va reduce la un moment dat.

Este imposibil să găsești un operator de telefonie mobilă care să mulțumească pe toată lumea. Sunt mii și mii de comentarii negative și pozitive pentru Digi Mobil, Orange, Telekom sau Vodafone.

1. Orange – 4 din 5 stele;

Orange – operator de telecomunicații cu valențe premium. De fiecare dată încearcă să aibă un plus ca tehnologie față de concurență. Au adus VoLTE și VoWiFi în premieră la nivel național, sper să nu greșesc, dar sunt singuri ce au eSIM (mi s-a atras atenția că eSIM-ul a poposit și în ograda Vodafone), 5G la nivelul întregului București etc. Și pe partea de ofertă de telefoane mobile, mereu listează produse în premieră (smartphone-urile OnePlus ar fi un exemplu etc). Orange a avut curajul să intre și pe Smart Home, între timp au renunțat (cel puțin pentru moment). Sunt curios cum va evolua sinergia de produse după integrarea a ceea ce au cumpărat de la Telekom. Abonamentul meu principal este la Orange, un Smart 15 cu internet nelimitat, acces la 5G etc.

2. Vodafone – 3.5 din 5;

Vodafone – aici aș spune că avem o mică criză în ultima perioadă. Este vorba de poziționare. Teoretic, Vodafone este cel mai mare adversar al Orange și practic, se luptă de la egal la egal pe partea de acoperire, viteză, produse în ofertă etc. Plus că sunt așteptări mari după achiziția UPC. Încă plătești factura în mod diferit pentru internetul fix (la casă am și un abonament de internet fix de la Vodafone), integrarea nu a fost făcută integral

LEAVE A REPLY