Ce este telefonia IP și cum vă poate ajuta afacerea?

Ce este telefonia IP și cum vă poate ajuta afacerea?

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Statul rus, responsabil pentru farsele telefonice la adresa mai multor miniştri britanici – acuză Londra

Statul rus este responsabil pentru farsele telefonice la adresa a doi miniştri britanici şi pentru tentativa de a-l apela pe un al treilea ministru – a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson. Acesta a explicat că „este o practică standard pentru operaţiunile de informaţii ruse, iar dezinformarea este o tactică directă din setul de strategii al Kremlinului pentru a abate atenţia de la activităţile ruse ilegale în Ucraina şi de la abuzurile care sunt comise acolo contra drepturilor omului”.

Miniştrii britanici Priti Patel (Interne) şi Ben Wallace (Apărare) au fost ţinta unor farse prin videoconferinţă din partea unui impostor care a pretins că este prim-ministrul Ucrainei. Ministrul Ben Wallace a devenit bănuitor în timpul unei convorbiri video desfăşurate joi și a acuzat public Rusia că se află în spatele acestui incident. El a dispus desfăşurarea unei investigaţii privind breşa de securitate, dar semne de întrebare serioase despre securitatea în interiorul Executivului britanic au apărut după ce Priti Patel a anunţat că şi ei i s-a întâmplat acelaşi lucru, ceva mai devreme. Ben Wallace a spus că a devenit bănuitor şi a încheiat convorbirea respectivă în urma „câtorva întrebări înşelătoare”. „Aţi primit substanţa pe care v-am trimis-o?” – l-a întrebat falsul premier ucrainean pe Ben Wallace, care se afla în Polonia şi care i-a răspuns că nu ştie la ce se referă. Impostorul care l-a sunat pe ministrul britanic ar fi menţionat o serie de nume de care Wallace nu auzise.

O încercare similară, dar fără succes, a vizat-o pe Nadine Dorries, ministru al Culturii în Guvernul de la Londra.

Nu este prima dată când membri ai Executivului britanic sunt ţintele unor farse de acest tip. În mai 2018, actualul premier Boris Johnson, la acea vreme ministru de Externe, a vorbit despre relaţii internaţionale şi a avut un limbaj vulgar într-o discuţie cu un bărbat care pretindea că este premierul Armeniei.

În era smartphone, Marea Britanie nu renunță la celebrele cabine telefonice roșii

Odată cu generalizarea telefoanelor mobile, aceste cabine emblematice aveau sfârșitul asigurat. Însă autoritatea britanică de telecomunicații a anunțat că mii de astfel de cabine telefonice vor fi în final menținute, mai ales în mediul rural.

Odinioară omniprezente în peisajul din Marea Britanie, celebrele telefoane publice roșii au ajuns acum la aproximativ 21.000 de unități la nivel national, peste 96% din populația regastului având un telefon mobil.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Operatorul telecom BT le evaluează în prezent pe cele care nu mai sunt utile și care vor fi scoase din funcțiune. Autoritatea de reglementare, Ofcom, a anunțat marți noi reguli care ar trebui să protejeze „aproximativ 5.000 de cabine telefonice din Marea Britanie”.

Acestea vor fi păstrate dacă locația lor nu este acoperită de cele patru rețele de telefonie mobilă, dacă acolo au fost efectuate peste 52 de apeluri în ultimele 12 luni sau dacă circumstanțe excepționale justifică menținerea acestora. În cazul în care cabina este situată într-un loc în care sunt frecvente accidente sau tentative de suicid, aceasta va fi, de asemenea, întreținută.

„Unele dintre cabinele telefonice pe care intenționăm să le protejăm sunt folosite pentru a efectua un număr relativ mic de apeluri. Dar dacă vreunul dintre aceste apeluri este de la un copil aflat în dificultate, o victimă a unui accident sau cineva care intenționează să se sinucidă, această linie telefonică publică poate servi drept colac de salvare într-un moment în care avem mare nevoie de ea”, a declarat Selina Chadha, directorul Ofcom, scrie AFP.

Biblioteci și bancomate

„Vrem, de asemenea, să ne asigurăm că persoanele fără acoperire mobilă, deseori din zonele rurale, mai pot efectua apeluri. În același timp, intenționăm să dotăm noile cabine telefonice cu WiFi și încărcătoare gratuite”.

Alte cabine vor cunoaște o a doua viață. În ultimii ani, peste 6.000 de cabine telefonice dezafectate au fost transformate în biblioteci, adăpostind defibrilatoare sau chiar bancomate.

Ce este telefonia IP și cum vă poate ajuta afacerea?

Pentru o afacere, companie, magazin online..., comunicarea cu clienții este esențială. Chiar și a fi un eCommerce, a avea o conexiune cu clienții, sau cel puțin a permite acest lucru, îi face mai siguri în achizițiile lor. Dar când căutați tarife și opțiuni, la telefonie IP devine din ce în ce mai importantă și o nișă atractivă.

Dar ce este telefonia IP? Pentru ce este? De ce este recomandat companiilor? Despre asta vom vorbi mai jos.

Ce este telefonia IP

În prezent, telefonia IP a devenit una dintre formele preferate de comunicare pentru companii, care pot înlocui liniile telefonice tradiționale cu această opțiune.

Specific, Este o tehnologie care ne permite să comunicăm prin telefon prin Internet. Exemple în acest sens sunt apelurile pe care le facem sau ne sunt făcute prin WhatsApp, Zoom, Skype...

Un alt nume sub care este cunoscută telefonia IP este Internet Telephony Protocol. Ei folosesc o tehnologie VoIP, în care vocea este transformată în date care sunt trimise prin Internet către cealaltă persoană. Înainte de a-l primi, devine din nou o voce, care este ceea ce se aude. Și toate acestea în microsecunde.

Diferența dintre telefonia IP și alte forme de apelare prin Internet

După cum v-am mai spus, telefonia IP poate fi ca apelurile Skype, WhatsApp... Totuși, în realitate nu este așa.

Una și cealaltă sunt total diferite. Și asta este apelurile telefonice obișnuite între două persoane necesită ca ambele să aibă aceeași aplicație, deoarece altfel nu se poate face. Și în telefonia IP nu este necesar. De fapt, ceea ce fac ei este să obțină un număr stocat în cloud (sau portul pe cel pe care îl au) pentru a putea efectua și/sau primi apeluri fără a fi nevoie să aibă o aplicație anume, sau în funcție de tipul de telefonie folosită.

Cum funcționează telefonia IP

Dacă doriți să aflați puțin mai multe despre cum funcționează această tehnologie, ar trebui să știți asta Ei folosesc un protocol IP. Semnalul vocal este transformat în pachete de date care părăsesc o rețea locală numită LAN, sau direct de pe Internet (care ar fi voce peste IP). Aceasta ajunge la cealaltă persoană și este transformată înapoi într-o voce, ceea ce aude persoana respectivă. Totuși, acest lucru, despre care se poate crede că afectează comunicarea pentru că trebuie să așteptați, chiar și pentru câteva secunde, se întâmplă de fapt foarte repede.

Desigur, trebuie să țineți cont de asta Telefonia IP nu este gratuită. La fel ca cel „normal”, și aici sunt costuri de conectare între operatori, foarte mici, dar există. În general, în Spania prețul este minim, dar este adevărat că dacă suni la alte destinații, apelul poate fi mult mai scump.

Avantajele și dezavantajele telefoniei IP

Este adevărat că telefonia IP, spusă așa cum am făcut noi, poate părea cea mai bună pentru companii, de atunci economisește costuri și, de asemenea, îmbunătățește productivitatea și comunicarea în toate părţile lumii. Dar totul „bun” are și părți rele.

Prin urmare, înainte de a opta pentru el, ar trebui să știi care sunt avantajele și dezavantajele.

Ce avantaje are

Pe lângă cele pe care le-am menționat, alte avantaje ale telefoniei IP sunt:

Posibilitatea ca ei să poată răspunde la mai multe apeluri în același timp. De fapt, acest lucru împiedică utilizatorii să fie nevoiți să aștepte la telefon pentru a fi atenționați.

De fapt, acest lucru împiedică utilizatorii să fie nevoiți să aștepte la telefon pentru a fi atenționați. Funcții suplimentare, cum ar fi salutări personalizate, programe, înregistrări de apeluri, statistici...

Dați o imagine internațională, pentru că nimeni nu va ști cu adevărat dacă folosiți un număr virtual sau nu, iar conexiunile sunt acum atât de puternice încât nu se decupează sau nu au sunet rău etc.

Tu utilizați telefonul fix de pe mobil, răspunde la apeluri în mișcare și chiar transferă apeluri.

Ce dezavantaje are?

După cum spuneam, în afară de avantaje, există și câteva dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie. Specific:

Calitatea apelurilor, care, deși evoluează din ce în ce mai bine. Chiar și așa, ar trebui să fii conștient de faptul că pot exista întreruperi, întârzieri, voci metalice...

Nu îl poți folosi dacă nu ai un dispozitiv special. Deși este scump, investiția în el vă oferă multe facilități.

În cazul unei pene de curent, telefonia IP nu va funcționa. La fel s-ar întâmpla dacă ai rămâne fără internet. Pentru pană de curent, folosirea bateriilor care durează atâta timp cât durează poate fi o soluție, dar în cazul internetului, ar trebui să ai o altă opțiune precum o conexiune telefonică pe mobil și să redirecționezi apelurile către acesta, sau chiar folosiți un proiect dezvoltat de Google numit WebRTC, care permite redirecționarea apelurilor atunci când nu există lumină.

Merită telefonia IP pentru o companie?

Este posibil ca, daca firma ta este mica, sau ai un magazin online pe care il poti gestiona cu usurinta, aceasta idee sa nu te atraga prea mult pentru ca primesti cu greu apeluri, cele pe care le primesti sunt usor de raspuns pentru tine.

Cu toate acestea, atunci când începe să crească și există mai multă interacțiune și comunicare cu clienții, lucrurile se schimbă. În acest caz, Telefonia IP vă oferă mijloacele de a servi clienții într-un mod mult mai eficient. Nu numai că eviți să aștepți, dar și să îmbunătățești acea comunicare, fiind disponibil fără a fi nevoit să fii mereu la curent cu telefonul mobil, dar poți să le faci de pe computer sau de pe alt sistem.

De asemenea, una dintre temerile multor antreprenori este că oamenii pot avea probleme de comunicare, dar acest lucru este ușor de rezolvat cu o conexiune bună. Y nimeni nu trebuie să știe că telefonul pe care îl sună nu este un telefon „normal”, ci unul în cloud. Puteți chiar să aveți mai multe numere de telefon fără a suporta cheltuieli mari la sfârșitul lunii.

Decizia este în mâna ta, dar poate fi soluția pe care o căutai pentru afacerea ta și tot mai mulți oameni decid să o plaseze.

LEAVE A REPLY